dijous, 2 d’agost del 2012

Acords entre Iraq i Iran

El primer ministre de l'Iraq, Nuri al-Maliki s'ha reunit avui dijous amb el ministre de l'Interior de l'Iran Mostafa Mohammad Nayar, per tal d'abonar el terreny per a implementar els acords assolits entre els dos països en matèries frontereres, facilitats per la realització de pelegrinatges i la cooperació entre les seves forces de seguretat.

 El premier iraquià ha qualificat d'un succés important internacional, la celebració de la Cimera del Moviment No Alineat (MNA), a celebrar a l'agost a Teheran, la capital iraniana i ha expressat la seva esperança que l'esdeveniment se celebri amb èxit. Al-Maliki pel que fa als integrants de l'organització terrorista Muyahedin-i Jalq (MKO, sigles en anglès) va dir que aquest grup terrorista ha d'abandonar com més aviat millor el camp de Ashraf, situat a la província de Diyala, a l'est de Bagdad, capital iraquiana.

El funcionari iranià per la seva banda ha subratllat el desenvolupament de les relacions mútues, alhora que ha expressat la disposició de l'Iran per les cooperacions educatives i logístiques amb l'Iraq amb l'objectiu d'enfortir el ministeri de l'Interior iraquià i entrenar la policia d'aquest país. Els problemes de transaccions de divises i facilitar els visats a les companyies iranianes van ser també temes discussió entre ambdues delegacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada