dijous, 2 d’agost del 2012

La crisi a l'Orient Mitjà fa que els Estats Units s'ompli les butxaques

"La crisi a l'Orient Mitjà fa que els Estats Units s'ompli les butxaques a través de la venda d'armes als països àrabs", ha informat aquest dijous el diari turc "Posta". Durant els últims dos mesos, el Departament de Defensa dels EUA, el Pentàgon, ha lliurat al Congrés nord-americà uns acords perquè siguin aprovats, valorats en 3.110.000.000 de dòlars per la venda d'armes als països de la regió, entre ells Aràbia Saudita i Qatar.

 Segons aquests acords, en cas de ser aprovats, Washington vendrà a Qatar 60 míssils Patriot i sistemes de llançament de míssils valorats en 2,4 mil milions de dòlars així com 300 míssils Hellfire II en 49 milions de dòlars. Mentrestant, Qatar espera que el Congrés nord-americà aprovi la venda de 24 helicòpters d'atac AH-64D Apache model 12, el tipus Black Hawk i 22 helicòpters de Sea Hawk valorats en 6,6 mil milions de dòlars.

D'altra banda, Oman veí de l'estret d'Ormuz, per tal d'enfortir la seva flota, ha exigit equips militars de 86 milions de dòlars, entre ells 55 míssils de Sidewinder i espera també el vistiplau del Congrés nord-americà. L'any passat també Aràbia Saudita havia signat un acord de 60 mil milions de dòlars amb els Estats Units per a la compra de 80 avions de combat, Boeing F-15SA, míssils, sistema de radar i altres equips militars. Aquests tipus d'acords de venda d'armes, especialment als països àrabs de la regió seran aprovats pel Congrés sense cap discrepància.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada