dilluns, 6 d’agost del 2012

Fernando Lugo pot aspirar a la Presidència del Paraguia el 2013

El president destituït del Paraguai, Fernando Lugo, ha assenyalat que pot ser aspirant a la presidència del seu país a les eleccions del 2013. "Hi ha una oportunitat real d'una candidatura al Senat i el Front Guasú (aliança de partits d'esquerra) està analitzant aquest camí”, ha afirmat Lugo en les declaracions difoses aquest diumenge pel diari brasiler “O Estado” de Sao Paolo.

El destituït mandatari ha reconegut que sobre el tema de la seva candidatura hi ha una “incertesa” degut al fet que "la Constitució paraguaiana veta la reelecció presidencial", no obstant això, agrega que, ell es va veure obligat a abandonar el càrrec abans de concloure el mandat de cinc anys. "Avui he rebut la resposta de tres consultes jurídiques dient que si tinc dret a ser candidat", ha afirmat.

A més, respecte a l'ingrés de Veneçuela al Mercat Comú del Sud (Mercosur), Lugo ha qualificat de "lògica" la decisió d'Argentina, Brasil i Uruguai, quan van oficialitzar la setmana passada a Brasil l’entrada de Veneçuela al bloc comercial.

Lugo va viatjar a Brasil per a sotmetre's a exàmens mèdics després de tractar-se en la ciutat de Sao Paolo d'un càncer limfàtic. Fernando Lugo va ser destituït el passat juny després d'un judici polític realitzat pel congrés paraguaià; motiu pel qual el Mercosur va suspendre la presència d'Assumpció dins l’organització per considerar que la separació del seu càrrec constituïa una “ruptura de l'ordre democràtic”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada