diumenge, 5 d’agost del 2012

Visita del president del Senat pakistanès a Iran

El president de la República Islàmica d'Iran, Mahmud Ahmadineyad, ha afirmat que Iran i Pakistan comparteixen els mateixos interessos, alhora que s'enfronten a enemics comuns que s'oposen a la prosperitat d'ambdues nacions veïnes.

 Reunits aquest diumenge a Teheran, capital iraniana, amb el president del Senat pakistanès, Nayar Husein Bujari, el mandatari persa ha indicat que el progrés i l'autoritat d'Iran i Pakistan posen en perill els interessos i objectius colonials dels enemics d'ambdós països.

“Els enemics s'esforcen per generar discrepàncies entre els països i pobles de la regió, doncs és indispensable (mantenir) la unitat i coherència en la zona per a impedir la intervenció dels estrangers i les activitats terroristes”, ha dit Ahmadineyad.

Quant al tema de les fronteres geopolítiques entre ambdós estats, Ahmadineyad ha emfatitzat que les zones limítrofes han de ser més actives quant a les relacions comercials. Entre l’est i sud-est del seu territori, Iran i Pakistan comparteix uns 900 quilòmetres de fronteres. “El desenvolupament de les cooperacions comercials en les fronteres d'Iran i Pakistan, a més de preparar els terrenys adequats per augmentar el nivell de les relacions, constituïx un obstacle davant la inseguretat i les activitats terroristes en aquestes zones”, ha opinat el president iranià.

El president de Senat del país asiàtic ha esmentat els antecedents històrics de les relacions entre Iran i Pakistan, alhora que ha considerat necessari l'enfortiment dels vincles comercials i econòmics amb Iran. Així mateix, Bujari ha assenyalat que les dues nacions mantenen postures comunes dintre de nombrosos organismes internacionals i ha afegit l'Iran és un país important per la regió, té un paper destacat en les qüestions regionals i internacionals. L'autoritat pakistanesa ha fet una estada de quatre dies de visita oficial al país persa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada