dilluns, 6 d’agost del 2012

Negociacions entre Xina i Taiwan

Els caps negociadors de la Xina i de Taiwan celebraran una nova ronda de converses el 9 d'agost a Taipei, durant la qual s'espera que se signin dos acords sobre la protecció de la inversió i la cooperació entre duanes d'ambdues parts, d'acord amb un programa revelat per fonts de Taiwan.

Chiang Pin-kun, president de la Fundació per als Intercanvis a través de l'Estret de Taiwan (SEF), amb seu a l'illa, va manifestar que la seva pròxima ronda de converses amb Chen Yunlin, president de l'Associació de Relacions entre dos Costats de l'Estret de Taiwan (ARATS, sigles en anglès), de la part continental, la vuitena des de 2008, començarà el matí de dijous. Va afegir que els dos convenis se signarà com molt tard aquell mateix dia, segons el programat.

Una delegació de ARATS, dirigida per Chen, arribarà a Taipei el dimecres al matí, i el subcap de la mateixa realitzarà negociacions preparatòries amb el seu homòleg de SEF durant la tarda d'aquest mateix dia, segons Chiang.

Chiang va indicar que les seves converses amb Chen comprendran els possibles beneficis dels dos acords, una revisió de l'execució dels acords ja existents i una discussió sobre els temes de les seves futures converses. La declaració de Chiang es va fer ressò d'un comunicat publicat la setmana passada per l'Oficina de Treball de Taiwan del Comitè Central del Partit Comunista de la Xina.

El document assenyala que el conveni sobre la protecció de la inversió promourà i protegirà la inversió recíproca, i que l'altre acord facilitarà el despatx de duanes i la supervisió efectiva de la càrrega. Ambdós acords van ser temes importants a les negociacions posteriors de l'Acord Marc de Cooperació Econòmica, subscrit per ambdues organitzacions el 2010.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada