dilluns, 6 d’agost del 2012

Empreses petrolíferes de Malàisia i Rússia cooperen en l'extracció del petroli en aigües cubanes

Les empreses petrolíferes de Malàisia i Rússia, PC GULF i Gazpromneft, respectivament, que cooperen en l'extracció del petroli en aigües cubanes, han conclòs aquest dilluns, la perforació d'un pou exploratori al nord de la província de Pineda del Riu, situada a l'oest de Cuba.

"Els últims resultats de les exploracions dutes a terme al golf de Mèxic demostren l'existència d'un sistema petrolier actiu que, però, no ofereix possibilitats de ser comercialitzat a causa de les característiques geològiques del lloc", exposa una nota difosa per l'empresa Cubapetroleo.

Segons la nota, la perforació ha assolit la profunditat final de quatre mil 666 metres, en una làmina d'aigua de dos mil 258 metres, utilitzant la plataforma semi sumergible Scarabeo-9, la qual serà traspassada d'aquí a uns dies a la companyia PDVSA (Veneçuela ) per iniciar la perforació del pou d'exploració cap de Sant Antoni 1, també en aigües profundes de la Zona Econòmica Exclusiva (ZEE) de Cuba al golf de Mèxic.

Les empreses foranes segueixen avaluant la informació recollida durant la perforació d'aquest pou i en els propers mesos faran un aixecament sísmic tridimensional, que cobrirà els sectors més perspectius detectats per la sísmica bidimensional realitzada el 2009.

La ZEE cubana del Golf de Mèxic, de 112 mil quilòmetres quadrats, va ser dividida en 59 blocs, 22 d'ells en contractes de risc amb companyies de Noruega, Espanya, l'Índia, Veneçuela, Vietnam, Malàisia, Angola i Rússia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada