dilluns, 6 d’agost del 2012

Protesta contra Adidas a Londres

Un grup d'activistes britànics ha realitzat una sèrie de mobilitzacions coordinades contra el fabricant de roba i accessoris esportius Adidas per explotar als seus obrers a països subdesenvolupats per produir les peces utilitzades en els Jocs Olímpics Londres 2012.

El grup War on Want, dedicat a la lluita contra la pobresa, va organitzar dissabte una mobilització sota el lema "Exploitation Games" (Jocs d'explotació), de manera que es van congregar davant la botiga principal d'Adidas a Londres, així com en les seves sucursals a les ciutats de Manchester , Portsmouth  i Exeter.

"Aquests Jocs d'Explotació revelen la crua realitat darrere del fracàs d'Adidas a l'hora de respectar els valors Olímpics del joc net i el respecte. Adidas ha de deixar d'acumular guanys a costa dels seus trebaladors ", va opinar l'activista de War on Want, Murray Worthy.

Els manifestants van condemnar al fabricant de roba esportiva per haver guanyat milions de lliures esterlines mitjançant l'explotació d'empleats que treballen als tallers a Indonèsia, on els treballadors hauran de treballar 90 hores a la setmana per guanyar 34 penics per hora la situació és semblant per als treballadors de la companyia en altres països del tercer món com les Filipines, Sri Lanka, Xina i Cambodja.

Segons el grup War on Want, Adidas va acumular una suma de 529 milions de lliures esterlines l'any passat i ha venut mercaderies relacionades amb les olimpíades per un valor de 100 milions de lliures esterlines.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada