dilluns, 6 d’agost del 2012

El Parlament Llatinoamericà (Parlatino) avaluarà avui a l'Equador el cas paraguaià

La Junta Directiva del Parlament Llatinoamericà (Parlatino) avaluarà avui a l'Equador el cas paraguaià després de la destitució del president Fernando Lugo i prepararà l'agenda de la seva assemblea general prevista per a finals d'any.

A la ciutat equatoriana de Cuenca, capital provincial de Azuay, tindrà lloc aquesta reunió de l'organisme regional, preparatòria de la cita acordada a Panamà, on també es realitzarà l'elecció de la Mesa Directiva.

Aquest divendres, els vicepresidents de les delegacions nacionals participants realitzaran també un examen de la seva tasca i traçaran pautes pels treballs a mitjà termini.

Respecte a l'anàlisi de la decisió del Senat paraguaià d'expulsar del càrrec a Lugo, la secretària de comissions del Parlatino, Daysi Turnet, ha declarat que en aquesta reunió no es podrà decidir l'expulsió d'aquest país sud-americà d'aquest òrgan.

D'acord amb la legisladora pel Front Ampli uruguaià, els estatuts no permeten que s'adopti en aquest marc aquesta sanció a l'actual govern de Paraguai, sinò que això li correspondria a l'Assemblea General d'aquest organisme.

Va apuntar que per a la suspensió de la representació d'un país del Parlatino s'ha de presentar la moció d'almenys cinc parlaments nacionals a l'Assemblea, i aquesta prendre una resolució al respecte.

La parlamentària va exposar que aquest divendres la Junta Directiva podrà conèixer postures dels països representats, però no decidirà sobre això, sinó fins a novembre, a Panamà, quan està prevista la reunió plenària del Parlatino.

Turnet va dir a títol personal que va ser una acció il·legítima destituir Lugo de la Presidència, en un acte sumaríssim sense possibilitat de defensa, per la qual cosa caldria una sanció a Paraguai dins d'aquesta institució llatinoamericana


 .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada