dissabte, 4 d’agost del 2012

Alemanya vol comprar més Drones

El ministre de la Defensa alemany, Thomas Maizière, va assegurar el divendres que, a partir del 2014, Berlín adquirirà avions no tripulats amb capacitat de portar armament, mentre s'espera un model de Drones (Unmanned Aerial Vehicle UAV en anglès) fabricat a Europa a partir del 2020.

Durant una entrevista al diari alemany de Die Welt, Maizière ha expressat la seva esperança que en dos o tres anys les Forces Armades tinguin els seus propis Drones, ja que actualment un Exèrcit modern "necessita" disposar d'aquest tipus d'avions no tripulats, que Alemanya utilitza a Afganistan des del 2010 per a treballs de reconeixement. Alemanya, en cooperació amb França i el Regne Unit, està desenvolupant un Drone europeu que podria “ser disponible a partir del 2020”, va indicar el ministre alemany, sense proporcionar majors detalls respecte a aquest projecte armamentístic.

El ministeri alemany de Defensa ha prorrogat per dos anys el seu contracte amb Rheinmetall Airborne Systems per uns 75 milions d'euros més per poder disposar de tres Drones modelo Heron 1 a l’Afganistan. Berlín utilitza tres artefactes teledirigits a la seva base de la ciutat Mazari Sharif al nord de l’Afganistan i dues estacions terrestres de control per al reconeixement del terreny i seguiment a temps real, que han acumulat ja més de 9.300 hores de missions amb aquest equipament. Els Drones formen part de les armes utilitzades en la cridada lluita antiterrorista, especialment per EUA, a països com Afganistan, Paquistan, Somàlia i Iemen.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada