diumenge, 5 d’agost del 2012

Llibertat per Oscar López Rivera

L’activista porto-riqueny del Moviment Continental Bolivarià (MCB), Alberto de Jesús, més conegut com "Tito Caiac", va ser detingut dijous durant dues hores per les autoritats dels Estats Units, a Carolina. "Els federals em van detenir per dues hores a l'aeroport sense cap motiu", va declarar l'activista després de ser detingut pel Servei de Duanes, a l'aeroport Luis Muñoz Marín, Illa Verda, Carolina.

Tito denominat com "heroi" pel fet de travessar el Carib, en una activitat, batejada "Units per la Dignitat, l'Amor i la Excarceració d'Oscar López Rivera", per recaptar fons en suport al pres polític boricua, reitera en ocasions que "això no és per mi, és per Oscar López. No és la meva travessa, és la d'Oscar López ".

Oscar López Rivera, el presoner polític més antic de l'hemisferi americà, de 69 anys, porta 31 anys empresonat als Estats Units, condemnat per sedició, per presumptes vincles amb les Forces Armades d'Alliberament Nacional (FALN) de Puerto Rico, que operaven a Nova York i Chicago. Entre els protagonistes d'aquest acte es pot destacar als cantautors Antonio Cabán Val "El Talp", Adeán Cabán, Carlos Esteban Fonseca, Enrique Cárdenas i Ramón Saldaña, entre altres.

Tito va fer una parada a Orlando, on els seus pares viuen i no tenen un bon estat de salut. L’activista va agrair al seu equip de treball pel suport i a Veneçuela per totes les atencions brindades. El passat 21 de juny, Tito va iniciar la seva travessia en una canoa individual per exigir la llibertat del seu compatriota López, partint des del port de Macuro a Veneçuela, va passar per Trinitat i Tobago, Granada, Grenadines, Sant Vicent, Saint Lucia, Martinica, Dominica, Maria Galante, Guadalupe, Montserrat, Sant Cristòfol i Nevis, San Eustaquios Sant Bart i Sant St Martin, entre altres punts.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada