dissabte, 4 d’agost del 2012

El ministre de Defensa japonès de visita als Estats Units

El ministre de Defensa japonès, Satoshi Morimoto, ha viatjat aquest divendres als Estats Units on preveu mantenir una trobada amb el seu homòleg nord-americà, Leon Panetta, a Washington. Durant el seu viatge de tres dies als EUA, el ministre japonès observarà les proves de vol d'un tipus d'avions denominats MV-22 Osprey. Mentrestant, el Govern dels EUA ha decidit establir aquests avions a la seva base militar en el país asiàtic, però s'ha enfrontat amb moltes protestes per part de la població.

El principal motiu d'aquesta oposició, és el factor de la baixa seguretat d'aquests avions. S'ha previst, que la sura Osprey sigui traslladada a la fi d'aquest any a l'illa de Okinawa, on els Estats Units mantnen la meitat d'un contingent de prop de 48.000 soldats en el país asiàtic. Després de l'esclat de dos avions MV-22 Osprey en els passats mesos d'abril i juny en EUA, han augmentat les protestes populars per l'arribada i instal•lació d'avions nord-americans Osprey a terres niponiques.

El Govern de Japó, destaca que l'Exèrcit nord-americà ha de garantir i confirmar la seguretat d'aquests aparells. Aquests avions són utilitzats per transportar dispositius militars. La instal•lació d'aquestes aeronaus a l’illa de Okinawa, situada en el sud de Japó, ha provocat un cert daltabaix a les relacions entre EUA i Japó. Segons un comunicat emès per l'ambaixada dels Estats Units a Tòquio, la instal•lació dels Osprey a Japó és un element essencial per a la defensa del país i per a mantenir la pau i seguretat en la zona d'Àsia-Pacífic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada