divendres, 3 d’agost del 2012

Manifestacions contra Carlos Slim a Nova York

La ciutat nord-americana de Nova York, a partir del dilluns serà escenari d'una sèrie de protestes contra l'empresari mexicà Carlos Slim, segons la revista Forbes l'home més ric del món. En el marc de la coalició “Dos països una veu”, els activistes i polítics locals a més de moviments civils, entre ells el mexicà #YoSoy132, protestaran contra les pràctiques monopolistiques i abusives de les empreses de Slim.

Segons el previst, les mobilitzacions es realitzaran del 6 al 9 d'agost enfront de la cadena de magatzems, que pertanyen al magnat empresari. "Creiem que és important que el poble d'EUA sàpiga que el nivell de responsabilitat social (amb el poble mexicà) que té Slim deixa molt a desitjar", va afirmar el codirector de la coalició, José Gutiérrez. Segons Gutiérrez, Slim s'ha convertit en la persona més rica del món "sobre les esquenes dels pobres" que paguen tarifes pels serveis de les seves empreses a Mèxic. Va considerar també que els mexicans han de pagar tarifes "exorbitants" a aquestes empreses "perquè no existeix competència". Slim és propietari de Telèfons de Mèxic i de Telcel, les principals companyies de telefonia (fixe i mòbil) que cobreixen el 80% del mercat nacional.

Setanta mil milions de dòlars, és la xifra estimada de la fortuna que posseeix Slim, reconegut per la revista Forbes com l'home més ric del món per tres anys consecutius. En un dels cartells de “Dos països una veu” es llegix "Acció directa contra Carlos Slim, el 1 per cent del 1 per cent"; en referència a la frase de “Som el 99 per cent”-la principal consigna dels indignats nord-americanes del moviment Ocupa Wall Street.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada