dilluns, 6 d’agost del 2012

El ministre de l'Interior de Romania presenta la dimissió

El ministre de l'Interior de Romania, Ioan Rus, ha presentat la dimissió del seu càrrec degut, segons les seves paraules, a les pressions i qualificatius inacceptables realitzades per personatges polítics governamentals sobre la seva persona i la organització del referèndum sobre la destitució del president del país, Traian Basescu.

El ministre romanès de l'Interior, i el seu adjunt al càrrec, Paul Dobre, van presentar aquest dilluns la seva dimissió, després de l'escàndol per les deficiències en el cens electoral de la consulta sobre la destitució del president Traian Basescu.

El passat 29 de juliol, al voltant de 18 milions de romanesos van votar un referèndum sobre la continuïtat o destitució del seu president, el centredreta Traian Bassescu.

La controvertida consulta es va fer a instàncies de la coalició de Govern, integrada per socialdemòcrates i liberals, que acusaven el cap d'Estat de suposades violacions greus de la Constitució.

Els resultats van ser un revés pel president, àmpliament qüestionat, però no prou com per estar obligat a abandonar el càrrec ja que no es va assolir el 50% de participació, necessari per validar el resultat de la consulta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada