dilluns, 6 d’agost del 2012

El PKK ataca un oleoducte de l'Iraq a Turquia

El flux de petroli de l'Iraq a Turquia s'ha interromput després que una explosió fes saltar un oleoducte a la província sud-oriental turca de Mardin, segons les autoritats.

L'explosió durant la nit va colpejar l'oleoducte de Kirkuk-Ceyhan, a la província de Mardin, prop de la frontera de Turquia amb Síria, ha afirmat aquest dilluns un funcionari de la Secretaria d'Energia amb la condició d'anonimat.

L'incident, es creu que és un acte de sabotatge per part dels rebels del Partit dels Treballadors Kurds (PKK). Actualment els equips de bombers intenten apagar el foc, ja que, segons les autoritats turques s'espera que les reparacions prenguin fins a 10 dies. Aquesta no és la primera vegada que l'oleoducte ha estat objecte de tals sabotatges, ja que en altres oportunitats, el grup independentista del Kurdistan el PKK havia assumit la responsabilitat dels atemptats.

En 21 de juliol, el flux de petroli de l'Iraq a Turquia va ser tallat per diversos dies després que un incendi fes esclatar l'oleoducte de Kirkuk-Ceyhan. L'oleoducte ha estat atacat repetidament pels insurgents a l'Iraq des de la ocupació liderada pels Estats Units el 2003.

L'oleoducte de 970 quilòmetres de longitud s'estén des del centre petrolier de Kirkuk, situat al nord de l'Iraq fins al port de Ceyhan a la costa mediterrània de Turquia i s'estima que transport entre 450.000 i 500.000 barrils de cru per dia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada