dilluns, 6 d’agost del 2012

Indonèsia continuarà comprant petrolí a l'Iran

L'ambaixador d'Indonèsia a Teheran, Dian Wirengjuri, ha recalcat que el seu país seguirà comprant cru de l'Iran tot i les sancions imposades contra el país persa.

Durant una entrevista, el diplomàtic indonesi ha declarat que Indonèsia, com un país en via de desenvolupament vol beneficiar-se de les grans capacitats que té l'Iran en els diferents sectors com la ciència, la tecnologia i la creació d'infraestructures.

D'igual manera, ha explicat que les conseqüències dels embargaments unilaterals que ha imposat Occident i els seus aliats contra l'Iran afecten de manera directa o indirecta als països importadors d'aquest producte, i ha posat com a exemple l'alça del preu del petroli per les sancions imposades contra Teheran.

En al·lusió al fet que el Govern de Jakarta està fent tot el possible per augmentar el seu nivell de cooperació comercial amb l'Iran d'acord amb les relacions bilaterals dels dos països, ha posat en relleu que "és possible que hi hagi algunes que altres dificultats en els intercanvis financers del cru importat de l'Iran en els sistemes bancaris, però, es pot establir un sistema alternatiu perquè els pagaments s'efectuïn amb menys dificultat ".

L'ambaixador indonesi ha reiterat una vegada més el dret de l'Iran a desenvolupar el seu programa nuclear pacífic i ha manifestat que Indonèsia també és un dels països signataris del Tractat de No Proliferació Nuclear (TNP), i segons aquest tractat tots els països signants tenen el dret de desenvolupar el seu programa nuclear pacífic.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada