diumenge, 5 d’agost del 2012

El president de Polònia repensa l'escut antimíssil


El president de Polònia, Bronislaw Komorowski, va expressar aquest dissabte passat el seu repensament respecte a l'acord signat amb Estats Units en matèria de la instal·lació d'un escut antimíssil en terra polonesa.

El mandatari polonès va afegir que l'acord “de construir el sistema de defensa antimíssils europeu amb el desplaçament en el seu territori de deu míssils interceptores ha estat un error”.

El líder polonès va proposar que el seu país ha d'instal·lar el seu propi sistema de defensa d'antimíssils que en un futur formaria part del sistema de defensa d'antimíssils de l'Organització del Tractat de l'Atlàntic Nord (OTAN).

Komorowski, no va especificar de què part el seu país es veuria amenaçat. L'Escut Antimíssils (ABM, sigles en anglès) és un programa militar que l'administració de George W. Bush va implementar durant la seva presidència de l’any 2000. El sistema tindrà bases de míssils interceptores a Polònia i a la República Txeca entre altres.

EUA i Polònia van signar en 2008, l'Acord de Defensa sobre Míssils Balístics i després el 2010 van agregar un apèndix addicional denominat el Protocol de Modificació, per a instal·lar aquest sistema de defensa, en territori polonès el 2018.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada