dijous, 2 d’agost del 2012

Reunió Estats Units i Jordània

El secretari de Defensa dels Estats Units, Leon Panetta ha mantingut aquest dijous una reunió amb el rei de Jordània, Abdolá II, a Amman, per analitzar els últims problemes a la regió, especialment a Síria. Durant la cita, les dues parts han dialogat sobre les formes de lidiar la crisi a Síria i també les perspectives d'una possible transició política en aquest país, ha informat el portaveu del Departament de Defensa dels Estats Units, Pentàgon, George Little. El viatge de Panetta a Jordània es realitza a posteriori de la seva visita a Tunísia, Egipte i els territoris ocupats de la Palestina.

 La visita de Panetta es realitza com a part de l'estratègia de la Casa Blanca per assegurar i mantenir la seva influència en els països que darrerament han estat escenari de revolucions populars contra règims que tradicionalment servien als interessos nord-americans.

Washington intenta exercir les seves polítiques a la regió, utilitzant a l'Aràbia Saudita, Qatar i Jordània, especialment pel que fa a la causa siriana per enderrocar el Govern de Damasc. Des de mitjans de març de l'any passat, Síria ha viscut disturbis i massacres, tot i el cessament del foc, acordat en el pla de pau de l'enviat especial de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) i la Lliga àrab per Síria, Kofi Annan.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada